Vandrarhemmet

Känn dig som hemma. Laga din egen mat i självhushållet. Du tar själv med dig lakan och handduk och du städar själv. Om du bor hos oss har du råd att göra andra roliga saker också.

Kök Köken är väl tilltagna och det finns gott om plats

Vandrarhemmet Parkgården i Leksand är ett av Svenska Turistföreningens äldsta vandrarhem i Sverige.

Vandrarhemmet ligger i Källberget, ca. 1,5 km söder om Leksands centrum. Från början var Parkgården en bondgård och har sedan 1930-talet fungerat som vandrarhem. Det är en genuin dalagård med stora gräsytor och gamla äppelträd. Med sin inhägnade gård och stora grönytor är vandrarhemmet mycket barnvänligt. Det finns plats för barnens alla utelekar. Under sommartid finns ett flertal grupper med trädgårdsmöbler som du som gäst kan utnyttja.

Gunga Det finns plats för barnens utelekar

Här finns 80 bäddar fördelade på 2-6 bäddsrum och småstugor. Vi har plats för ensamresenären, familjen, släkten och kompisgänget. Vi tar även emot grupper. För grupper kan man även beställa hemlagade måltider. Vintertid kan du få TV på rummet.

Att bo på vandrarhem är prisvärt och positivt i sin enkelhet. Du tar med dig egna lakan och handduk. Du städar själv när du lämnar rummet. Du lagar din egen mat själv och har tillgång till självhushållskök med angränsande matrum. Du delar dusch och toalett med andra gäster.

Vi arbetar med att påverka miljön så lite som möjligt och källsorterar allt vårt avfall. Även du som gäst hos oss hjälper till genom att källsortera du också.

Det är ca 2 km till järnvägsstation/turistbyrå, sportanläggningar och 300 meter till släktforskarcentrum. Buss 150 meter.

Vinter Vandrarhemmet är öppet under sommarhalvåret.

Under sommaren finns personal tillgänglig i receptionen mellan 8-10 och 17-20.

Vill du komma i kontakt med oss ringer du 0247-152 50 eller skickar ett mail till info@vandrarhemleksand.se.